23. 1. 2011

Výlet Jizerskou bílou stopou


Běžkování v Jizerkách nám krásně a plynule navázalo na silvestrovské oslavy v matičce stověžaté.

Zatímco prvního jsme se vyvalovali doma u televize a dospávali noc, druhého jsme brzo ráno vyrazili dobývat sněhové pláně a lesy v bílé stopě. Z Bedřichova vyrazilo na jizerskou magistrálu šest natěšených lidí – pět profíků a jedna lama (já).



Lama se vcelku chytila a prvních deset kiláků víceméně po rovince nebo do mírného kopečka bylo v pohodě. Dokonce se stihlo udělat i pár fotek a kochat se zimní krajinou. Šplhání na hřebínek se již ukázalo býti náročnějším, zde začala lama zaostávat a dohonit čelo pelotonu se jí podařilo, až když závodníci zastavili u bufáče na polévku a svařák. Ovšem i při tom funění do kopečka se stíhala kochat a fotit kdejaký zasněžený křák :) Sjezd z kopce byl v pohodě, zde se dalo trochu odpočinout a krásně se povozit – pravoúhlou zatáčkou zakončený sešup přežila lama kupodivu taktéž bez úhony :)

Na dvacátém kilometru závodu už měla lama pocit, že by to na poprvé mohlo stačit, ještě ovšem zbývalo vydrápat se pět kiláků do kopečka k Prezidentské chatě.



Po dvacetipěti kilometrech jsem sice ty protivná dřeva proklela do horoucích pekel, ale určitě běžky ještě zkusím, jen si na to s sebou vezmu novější vybavení a hlavně ještě nějakou další lamu, aby bylo s kým dělat závodníkům chvost :)

Žádné komentáře: