12. 4. 2015

Parádně jarní start sezóny 2015


... aneb zase v Krase ...


A je to tu! Zima konečně pustila krasové skály ze svých sněhových pařátů a vylezlo jarní slunko. Takže jsme si řekli, že je konečně čas vylézt něco taky a zamířili do Sloupu zdolat nějaké ty první jarní metry. Bohužel stejný nápad mělo asi stopadesát dalších lezců :)


Naštěstí tito obsypali Hřebenáč a skály za hřištěm, kde drtili Indii a podobná profláknutá zeměpisná pekla, takže na nás zbylo ještě místa dost a dost.
Na Hřebenáči jsme vydrželi v davu lezuchtivých spoluobčanů pouze jednu cestu, pak už stejně nebylo kam se vecpat. Hřebenáč byl zcela obsazen a jako již tradičně na jaře ho zezadu u lehkých cest (kruci) okupovala říčka. Vzdali jsme se tedy dočasně hřejivých paprsků slunce a přesunuli se na stěny vlevo od vstupu do jeskyně. Tam si pánové vybrali cestu Saské triky za 7-, která pro mě byla bohužel zatím pouze na čumendu. V této kupodivu neklouzavé krasavici si jarní nerozlezenost "preťekárů" vybrala první letošní tři pády. Ve stejném sektoru se podařilo zdolat ještě dvě další cesty - Sloupský baron a Žádný problém.


Po té, co k nám přibyla druhá část výpravy jsme se rozhodli, že za hřištěm je taky hezky a že půjdem tam na krasové stálice Corridu, Grand Prix, Malý špinavý ruce a Květy zla.
A kdyby nezapadlo slunko, lezeme tam doteraz :).


Žádné komentáře: