22. 6. 2015

Království pískových věží


... aneb víkend v Sedmihorkách ...



Už i letos jsme si konečně našli čas na pískovcové věže v Sedmihorkách. Dokonce i počasí se rozhodlo, že nám to polezení dopřeje a už ráno, když jsme vyjížděli z Brniska, bylo jasné, že bude krásně. Sice ještě trochu nevyspaní po včerejší akci – on se nám ten páteční oheň nečekaně protáhl :), jsme nadšeně ujížděli směrem na sever.


Po výsadku na parkovišti jsme vyrazili směr Maják. Díky hokeji byly skály poloprázdné, tak jsme vybrali za rozlezovou věž Mnicha a než se stačila většina převlíct, Alda už mazal nahoru. Je dobře, že ho to baví, zvláště vzhledem k faktu, že byl ve skupině jediným prvolezcem :). První zvolenou cestou byla Netopýří spára, která mi ve své horní části dala docela do těla. Nicméně padla tam a já si mohla užít zasloužený rozhled z Mnicha, než dolezl poslední a jeli jsme zas dolů. Druhá cesta vedla opět na Mnicha, jen o kousek dál, byla to Májová a byla strašně krásná :).
Další radosti nás čekaly na Blatníku. Ne že bych se přiznávala k podcenění zápisků, ale názvy těch dvou cest, které jsme ještě dali, si prostě nepamatuju.


Večer přišel brzo, Koupák zavřený, tak nám nezbylo, než zajít na večeři a na Rohozec do kempu. Začalo pršet. Prokleli jsme všechny meteorology a čekali, jestli přestane, protože by se nám v deštíku trošku komplikovaly plány na nocleh a pochopitelně i na lezení druhý den. Přestalo :) tak jsme s nadějí naplánovali další den lezení na Galeon, užili si parádní večer a zalezli do spacáků na hrázi.
Ráno jsme s napětím kontaktovali spojku doma u kompu, výsledek byl: lezení místy povoleno. Z plánované challenge „dáme všechny cesty na Galeon“ nakonec zůstaly jen dvě. Ono taky, když se plánuje v hospodě, většinou tam ty plány i zůstanou :). Na závěr jsme si dali jednu lehčí cestu, kde jsme si chtěli posedět nahoře a kochat se výhledem. Nicméně fučelo tak důrazně, že to kochání vzalo celkem rychlý konec, hned po vrcholové fotce :).

Po procházce skalákem, pivku a grilovaném hermelínu, jsme bohužel museli odfrčet zase domů. Ale snad to letos bude více než jednou!


Jo a více fotek na picasůvce :).

Žádné komentáře: