4. 3. 2016

Do naha!


Neplánované akce prý bývají nejlepší. Tak jsem se nechala přemluvit na poslední chvilku, doslova pár hodin před akcí, k návštěvě brněnského Městského divadla a představení Do naha. Navíc když už bylo toho 29.února, což každý rok není, tak byl o to větší důvod udělat den ještě výjimečnějším a dopřát si něco, co taky není každý den :).

fotky uloupeny ze stránek divadla, protože v sále se pochopitelně fotit nesmí

Pokud jste viděli film Do naha!, víte, o čem byla tahle muzikálová komedie. Pro ty, co třeba nevědí se to má tak:
Příběh se odehrává v Buffalu (takže přece jen změna oproti filmu), kde zavřeli ocelárnu a muži jsou bez práce. Situace už trvá půl roku a muži jsou tedy patřičně zoufalí (ne až tak, aby vzali „potupnou“ práci hlídače v obchoďáku). Zato ženy práci mají a chodí si své peníze náležitě užívat a to konkrétně do hospody, kam přijeli se svým striptýzovým vystoupením dva hošani z New Yorku. Hlavní hrdina Jerry v tom v náhlém pomatení mysli nebo v rozžehnutí geniální jiskry (těžko říci:)) uvidí příležitost, jak taky konečně vydělat nějaké peníze, dá dohromady partu ze zavřené fabriky a začnou trénovat. Jak udělat z obyčejného chlapa striptéra? A čím se odlišit o newyorčanů? Jasný, musí jít prostě úplně do naha.



Mohlo by se zdát, že na představení je zajímavé jen to, jestli se herci nakonec svlíknou nebo ne, ale tak jednoduché to není. Především šestice hlavních herců – ocelářů/striptérů podala opravdu senzační výkon. Tím nechci upozadit výkony ostatních, ale těch šest, to byla prostě pecka. Také se nejednalo pouze o prvoplánovou srandu, i když jsme se nasmáli dost. Ač se jednalo o komedii, možností na přemýšlení nad tématy jako role mužů a žen ve společnosti, nezaměstnanost, vztahy a manželské krize a přátelství a něco víc než přátelství mezi muži (aspoň se mi tak zdálo), bylo taky dost. Rozhodně jsem si užila živou kapelu, která hrála mezi jednotlivými výměnami kulis na točitém jevišti a texty písní, které herci zpívali, mě několikrát taky velmi oslovily a pěvecké výkony byly parádní. Potlesk ve stoje na závěr si herci více než zasloužili!


Jako divákovi se mi dostalo zábavy, možnosti k zamyšlení, dobré hudby a vůbec to bylo více než dobře strávených pár hodin. Takže mrkněte na stránky Městského divadla Brno a zajděte. Ještě to hrají a lístky jsou :).




Žádné komentáře: