31. 12. 2017

Sčítání lidu za IV. čtvrtletí 2017


Poslední čtvrtletí v roce 2017 je pryč. 
Teda vlastně není, ještě zbývá něco málo hodin. Uteklo to až podezřele rychle, ale čas už asi nezpomalí :) Konec roku jsem oslavila tradičně posledním nákupem u Dobrovskýho v rámci povánočních slev. Nákupem teplých peřin a flanelového povlečení a flákáním u stromečku. 
A taky vybíráním knihy, která bude první v příštím roce :) ale ještě než na to dojde, ohlídnu se trochu za tím starým rokem. Spíš teda za posledním čtvrtletím.



Knižní předsevzetí na čtvrtletí

Jako vždycky jsem chtěla pokračovat ve snižování počtu domácích nepřečtených knih, které jsem nasyslila. 9 přečtených bez problémů padlo, dokonce jich bylo 12 :). S anglickýma knihama se dařilo výrazně méně, či abych byla přesná, nedařilo se vůbec. S potěšením ale můžu říct, že jsem měla vesměs šťastnou ruku a nenašla se žádná kniha, se kterou bych musela bojovat.

Jak se mi vedlo v číslech?

Počet přečtených knih v říjnu byl 9 a ve stránkách to hodilo krásných 3.492. Říjen byl nacpaný recenzními výtisky k prasknutí. Vycházelo totiž tolik skvělých knih, že jsem nedokázala konkurzům odolat, hlavně těm u Omegy. A pak také jedné úžasné novince z Metafory.
listopadu pokračovala moje úspěšná recenzní session. Předvánoční trh je letos opravdu nabitý. Vlastní knihu se mi nepodařilo přečíst ani jednu, za to jsem zvládla 8 recenzních. A ve stránkách 3.325.
prosinci už jsem četla hodně vlastních knih. Tak trochu díky poště a jejímu doručování recenzáků :D navíc jsem byla nemocná, kterážto situace čtení dost nahrává. Co taky v posteli jiného. Přečetla jsem 13 knih, to jest 4.871 stránek.

Ne, že by na tom tak záleželo nebo že bych chtěla soutěžit, či brát čtení jako sportovní disciplínu. Jen se mi to zdá jako zajímavá informace.
Přednost při psaní článků mají recenzní kopie od Palmknih a knihy od Metafory, Omegy a Joty. Ty knihy, na které už názor na bloGu je, jsou označeny u názvu *. Všechny články, které si budete chtít přečíst, najdete v seznamu článků na bloGu zde.



Které knihy přispěly k pohodovému čtvrtletí?

Přečteno ve čtečce:
Zkrocená královna*, Krverůž, Pýcha a předsudek, Devět dní*, Kaziměsti*, Ledová jako sníh*, Faja

Přečteno v papíru:
Třetí stříbrná kniha snů*, Vadná, Poslední dívka*, Marie Fredriksson: Listen to my Heart*, Edward: tajemství krále z Auramaly*, DNA*, Strom lží*, Gala Dalí*, Čarodějnice: Salem 1692*, Mléko a med*, Mořeplavec*, Má lady Jane, Diabolik, Jeden z nás lže, Past, Horečka, Paní půlnoci, Moderní jóga od A do Z*, Tesla*, Smrt a jiné vrcholy mého života, Anna Boleynová: Králova posedlost, Zrádné srdce, Třináctkrát proto

Co mi přibylo v knihovně?

Diabolik, Tisíc kousků tebe, Dědička ohně, Pekelná díra, Sto tisíc království, Má lady Jane, Golem a džin v New Yorku, Včelí královna, Na život a na smrt – román o Anně Boleynové, Jeden z nás lže, Hodiny z kostí, 13x proto, Zrádné srdce, Co nedělat když jste neviditelní, Nezdejší, Démoni jsou věční, Dívka, která se třpytila

Výhry  a dárky:
Oko za oko – soutěž na FCB Humbook
Oheň a plamen – víkendovka s CooBoo
Píseň zimy – soutěž na blogu Story Huntress
Infernum – soutěž na FCB Knihkupectví Dobrovský
Šňupec – narozeninová soutěž blogu Tyrkysová knihovnička
Dlouhá cesta na malou rozzlobenou planetu – soutěž na multiverzum.sk
Jáma a dům – vánoční soutěž s Epochou

Všem, kteří vypsali soutěže, moc děkuji! Pochopitelně obzvlášť těm, jejichž soutěž se mi poštěstilo vyhrát :).

Za dárky pochopitelně také moc děkuji:
Setkání stínů – dárek jen tak od přítele
A protože bylo vánoční čtvrtletí, naježilo se mi pod stromek taky pár knih:
Anna Boleynová: Králova posedlost, Zimní palác, Projekt Kronos, Velké maličkosti



Takový menší knižní plán na začátek roku

Ráda bych pokračovala ve čtení v angličtině, ale znám se, takže si to jako předsevzetí dávat nebudu. Prostě, když se zadaří… Jinak chci opět přečíst co nejvíce vlastních knih a hlavně chci mít štěstí na samé dobré příběhy. Držte palce :).

Závěrem
Chtěla bych poděkovat Palmknihám za možnost s nimi dlouhodobě spolupracovat a za recenzní kousky do mojí čtečky, které mi posílají. Této spolupráce si patřičně vážím a doufám, že i oni jsou spokojeni. Moje díky si zaslouží také nakladatelství Metafora, což je moje druhá pravidelná spolupráce, která mi dělá radost knihami. Doufám, že moje články potěšily zase je :) Už delší dobu si užívám i spolupráci s nakladatelstvím Omega a Jota. Od nich mám knihy prostřednictvím recenzních konkurzů a jsou to samé skvělé kousky. Takže moc děkuji i jim.
V neposlední řadě děkuji i svým pravidelným i nepravidelným čtenářům a těm, kteří občas zanechají komentář. Těší mě, že je vás tolik a komentáře mi vždycky udělají radost.


Přeji všem krásnou zimu a ještě krásnější těšení na jaro!


2 komentáře:

TheMellory řekl(a)...

Přeju krásný nový rok plný spousty skvělých knih. :)) Vidim, že tenhle rok byl plodný, tak ať ti to vydrží. :)

Nikolaoss řekl(a)...

Děkuji za komentář a přání :)