1. 1. 2016

kdo jsem...




vítejte na bloGu Trojtečka (…).
Je to můj druhý bloG. Založila jsem ho proto, že byla chuť začít znovu, jinak… možná lépe, možná ne, ale každopádně začít!

Proč Trojtečka?
Nevím :) když po mně chtěl zatím nepojmenovaný bloG zadat název, nic mě nenapadlo, tak jsem naťukala tři tečky s tím, že to později nějak změním. A už to zůstalo.

Kdo teda jsem?
Toto bude snad nejtěžší text, co jsem kdy napsala, protože vůbec nevím, co o sobě říct. Tak nějak počítám s tím, že mě, vážený čtenáři, poznáš z článků na bloGu.

Do kategorie dívek už se, vzhledem k věku, neřadím :) ale nedá se říct, že by mě to mrzelo. Jsem blíženec, takže není divu, že mám potřebu a ráda se vyjadřuji  psaním, ať už bloGu nebo jiných záležitostí. Dalo by se tedy říct, že bloG je to, co mě baví a o všem, co mě baví – knihy, to především. Občas nějaká ta výstava nebo přednáška, sem tam zážitky z cest nebo z lezení. Případně věci, které mi jen tak táhnou hlavou. Do budoucna nevylučuji i další témata. Podle toho, kam se zrovna vrhne moje přelétavá mysl, která se těžko brání novým informacím a zájmům.

Ke čtení jsem se dostala v první třídě, asi jako většina lidí. Byla jsem vždycky "ta divná", která tahá do školy knížku a čte si o přestávkách. Tenkrát ještě nebyl takový výběr žánrů, jako je teď, takže jsem začínala na mayovkách, foglarovkách a knihách ze zásob mojí mámy. Dneska si to vynahrazuju tím, že se nebráním většině žánrů. Nejraději mám fantasy, sci-fi, YA fantasy, historické romány a pak taky všechny ty ostatní :)
Nedostatek pohybu při čtení - protože převalování z boku na bok se nepočítá - si vynahrazuji běháním, lezením, plaváním a jógou. Ráda se projedu na koni, když mám možnost. Baví mě i turistika, i když v poslední době se jí nevěnuji tak často, jak bych chtěla.
Miluji klavír, vážnou hudbu, ale klidně poslouchám i cokoliv dalšího, co mě něčím zaujme. Jo, klidně i metal :)


spolupracuji s…

stálá spolupráce - Nakladatelský dům Grada

příležitostné spolupráce probíhají většinou tak, že si napíšu o knihu v recenzním konkurzu. Už se mi ale i stalo, že mi knihu nabídl sám autor. 
Spolupracím se nebráním. Pokud  se vám líbí, jak o knihách píšu a chcete se mnou spolupracovat, napište mi.

kontakt…

k zastižení jsem na facebookových stránkách bloGu: zde. 


seznam článků o přečtených knihách…

zajímá vás některý z mých starších článků o knihách nebo pátráte po nějaké určité? Seznam všech uveřejněných článků o knihách, které jsem přečetla a něco o nich napsala, najdete zde.


Na závěr bych chtěla požádat, abyste žádný z mých textů nekopírovali bez mého souhlasu nebo bez uvedení zdroje. Dalo mi práci je napsat a ráda bych, aby moje myšlenky zůstaly "mým vlastnictvím" přes to, že jsou uveřejněné na internetu. Děkuji za respektování této žádosti.

Děkuji všem za návštěvu a pravidelným čtenářům za jejich přízeň.

Nikolaoss


3 komentáře:

Christie řekl(a)...

Máš hezký blog, plno knížek mě inspirovalo k vánočním dárkům, ale chtěla byc se zeptat, zda má nějký významný důvod tvé velké G ve slovech bloG... Objevují se ti tady a úplně me nenapadá důvod :)

Nikolaoss řekl(a)...

Děkuji :) Doufám, že dárky udělaly radost.
S tím Géčkem na konci... ono to vlastně žádný důvod nemá. Já to i vyslovuju s "velkým G" na konci, jako že řeknu, že jdu psát na blo-G, to G jakoby zvlášť a důrazně, tak jsem to tak začala i psát. Je to blbost :D je mi to jasný, ale jiný důvod to opravdu nemá.

Frog řekl(a)...

Nu, Blogspot patri Googlu, takze... :D